fbpx
Skip to content

Ajankohtaista

JUOKSU WORKSHOP keskiviikkoisin klo 17.00-18.30 aikavälillä 18.5-15.6. Opi juoksun perusteet, juoksutekniikkaa ja ammenna vinkit omatoimiseen harjoitteluun kevään juoksu workshopissa. Workshopin ohjaavat Liikuttavan oma Personal trainer Satu Rintamäki sekä fysioterapeutti, PhysioPilates ohjaaja Elina Torro. Elinalla on yleisurheilutaustaa Suomen huipulta asti, joten nyt on nainen paikallaan opastamassa oikeaan juoksutekniikkaan. Ryhmä kokoontuu tapaamisten alussa Liikuttavalla. Joka kerta myös ulkoillaan lähialueella eli kaiva lenkkikengät kaapista ja ilmoittaudu mukaan! Workshopissa käydään läpi juoksun fysiologisia perusteita, juoksutekniikkaa sekä testaamme aerobista kuntoa. Workshopiin ei ole taito- tai kuntovaatimuksia, jokainen pääsee kokeilemaan juoksua tässä workshopissa tasolleen sopivassa määrin. Juoksu workshop toteutetaan 6-12 osallistujan pienryhmänä. Hinta 89 euroa, sis. 5 kertaa.

PITKÄ YIN JOOGA perjantaina 20.5 klo 17.30-19.30. Tule nauttimaan pitkistä ja lempeistä yin joogan venytyksistä kokonaisen kahden tunnin ajaksi. Tämän kaksituntisen aikana saat lihaksesi venymään, mielesi rauhoittumaan ja aineenvaihdunnan mukavasti käyntiin. Yin jooga edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja tasapainottaa koko kehoa. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisen paljon sitä on lantion ja alaselän alueella johon yin joogaharjoitukset eniten vaikuttavat. Yin joogan avulla tulet koko ajan tietoisemmaksi itsestäsi ja omista tarpeistasi. Yin jooga saattaa vapauttaa kehosta myös erilaisia tunnelukkoja ja on palauttava, voimaannuttava harjoitus stressaavassa elämäntilanteessa. Sopii hyvänä vastapainona myös dynaamisille liikuntalajeille. Tämä kurssi sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Ota mukaasi joustavat, lämpimät vaatteet ja vesipullo. Salista löytyy matot ja kaikki tunnilla tarvittavat pienvälineet. Otathan kuitenkin oman viltin/pyyhkeen maton suojaksi, toki oma mattokin on ok. Jos et ole ennen ollut joogassa ja haluaisit kokeilla, sopii tämä kaksituntinen loistavasti myös ensikertalaiselle. Kurssin ohjaa joogaopettaja (RYT 500) ja Pilates Health ohjaajaa Eeva-Maria Pasonen. Varaa paikkasi workshopiin viimeistään 5 vuorokautta ennen workshopia. Hinta 35€ tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa . Tunti maksetaan kortilla, käteisellä tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua. Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse. Workshop toteutetaan 8-12 osallistujan pienryhmänä. Mikäli workshop peruuntuu, lähetetään siitä erillinen peruutusviesti sähköpostiin.

QI GONG maanantaina 23.5 klo 18.15-19.45. Kevät ja alkukesä on aikaa jolloin energiat, myös tunteet, virtaavat voimakkaasti. Qi gongia harjoittamalla voidaan auttaa näitä liikkumaan joustavasti ja sopusoinnussa. Qi gong on ohjatussa liikkeessä tehtävää meditaatioharjoitusta. Qi gongin liikkeiden lisäksi voimme käyttää myös gua shaa edistämään energian ja verenkierron liikkeitä. Qi gong (Li) on ikivanha kiinalainen liikkumisen tai meditaation muoto, joka vahvistaa terveyttä. Siinä työskennellään hengityksen ja liikkeen kanssa. Se on kuin meditaatiota
liikkeessä, sitä kautta on mahdollista tuntea olevansa yhtä koko olemassaolon kanssa. Qi gong myös auttaa ihmistä asettumaan hänelle kuuluvaan asemaan maailmankaikkeudessa. Qi (chi, ki) suomennetaan usein energiaksi. Hienovaraisemmin se voidaan kääntää sanoilla henkäys, elinvoima, elävöittävä voima. Qi gong on tämän energian liikettä, energian virtaavuutta. Se kehittää liikkuvuutta, tasapainoa (sekä ulkoista että sisäistä) ja keskittymiskykyä. Se myös liikuttaa kaikkea meissä. Qi gong sopii kaikille ja se vahvistaa elimistöä kokonaisuudessaan. Tunnin ohjaa kiinalaisen lääketieteen terapeutti Tuija Vuorio. Tunti toteutetaan 5-10 osallistujan pienryhmänä. Kertamaksu 25 euroa tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 15 euroa. Maksu tunnin alussa liikuntaeduilla, käteisellä tai kortilla.

HUOLTO WORKSHOP tiistaina 31.5 klo 16.30-18.00. Liikuttavan huolto workshop on monipuolinen huoltotunti, jossa pääset tutustumaan erilaisiin kehonhuoltomenetelmiin. Mikäli kroppa tai mieli tuntuu kireältä, niin mikä olisikaan parempi tapa, kun rentoutua ja antaa hetki aikaa oman kehon palautumiseen ja huoltaviin harjoitteisiin. Tämän kerralla huolto aloitetaan jalkateräjumpalla ja avaamme lopuksi kehoa rauhallisilla venytyksillä pitkää pilatesrullaa hyödyntäen. Otathan mukaan pyyhkeen jumppamaton suojaksi ja oman vesipullon. Tunnilla käytettävät välineet löytyvät salista. Tämä workshop tulee olemaan koko kehon huoltoa päästä varpaisiin, eikä osallistuminen vaadi mitään ennakkotaitoja. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huollon kesto 90 minuuttia. Kertamaksu 25 euroa tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 10 euroa. Varaa paikkasi workshopiin viimeistään 3 vuorokautta ennen workshopia. Workshop toteutetaan 5-10 osallistujan pienryhmänä. Tunti maksetaan kortilla, käteisellä tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua.

SOINTUKYLPY maanantaina 6.6 klo 18.15-19.45. Sointukylpy tapahtuu kynttilöiden loisteessa, alustoiden päällä, villasukat ja lämpimät vaatteet päällä, viltteihin käärittyinä, nauttien ja rentoutuen. Sointukylpy vie sinut syvärentoutuksen tilaan, jossa mieli, keho ja hermosto rauhoittuvat. Äänimaljojen värähtely värähtelee kehon nesteisiin, aina solun nesteitä myöten aktivoiden parasympaattista hermostoa. Äänimaljat ja muut soittimet avaavat kehon tukoksia ja hoitavat äänet voivat myös vapauttaa kehoon juuttuneita tunteita, jolloin olosi kevenee. Kokemukseen vaikuttavat muutamia mm. elämäntilanne, kokemukset, odotukset, mielenkiinnon kohteet, kehotuntemus, energiataso sekä tietysti äänten ja värähtelyn yksilöllinen kokeminen. Sointukylpy koostuu lyhyestä alustuksesta, hengitysharjoituksesta sekä äänimaljojen ja muiden soittimien lempeistä ja harmonisista äänistä. Lopussa on mahdollisuus keskustella tuntemuksista. Sointukylpy sopii erityisen hyvin sinulle, jos kaipaat omaa aikaa ja/tai hengähdyshetkeä arjen kiireestä, olet stressaantunut ja sinun on vaikea rentoutua, olet ylikierroksilla ja sinun on vaikea keskittyä, sinulla on unihaasteita, haluat edistää terveyttäsi, haluat saada lisää elinvoimaa, haluat tukea ja parantaa kehotietoisuutta, haluat saada uusia voimavaroja ja lisätä itsetuntemusta.
HUOM. Rentoutusta ei suositella raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, eikä henkilöille, joilla on vakava sairaus, voimakkaita kiputiloja, sydämentahdistin tai syöpähoidot kesken. Kannattaakin neuvotella ensin lääkärin kanssa, jos kyseessä on tällainen tilanne tai asia on epäselvä. Sointukylvyn ohjaa Hyvinvointipalvelut Sitriitin Liljan Rantala. Hinta: 30€ tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 15 euroa. Maksu verkkomaksuna tai liikuntaeduilla ennen tuntia.

TRE WORKSHOP perjantaina 10.6.2022 klo 17.30-19.30. TRE® tulee sanoista Trauma Release Exercise – vapisemalla vapaaksi jännityksistä. Alun perin Yhdysvalloissa syntynyttä TRE® metodia on käytetty useissa maissa ja kulttuureissa erilaisten traumojen purkamiseen ja moni on saanut siitä apua kehon stressinpurkuun. Tule kuulemaan mistä tässä menetelmässä on kyse ja opettelemaan yksinkertaiset ja helposti opittavat TRE-stressinpurkuliikkeet, jotka käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehoosi jääneitä kroonisia jännityksiä. Workshopin ohjaa Jari Rauhala, joka on toiminut TRE-ohjaajana vuodesta 2010. Workshop toteutetaan enintään 10 henkilön pienryhmänä. Hinta 35€/kerta tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa . Tunti maksetaan kortilla, käteisellä tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua. Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse.

KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS OPISKELIJAHOITONA – Kalevalainen jäsenkorjaus on kevyttä pehmytkudosten mobilisaatiohoitoa, jossa hoidon aikana käsitellään koko keho. Kalevalainen jäsenkorjaus tasapainottaa tuki- ja liikuntaelimistöä, vapauttaa kalvorakenteita ja kudoksia ja parantaa nivelien liikkuvuutta. Aineenvaihdunta myös helpottuu, kudosneste- ja verenkierto paranevat ja hermot vapautuvat mahdollisista pinnetiloista. Kyseessä on kolmannen vuoden opiskelijan kisällihoidot, jotka kuuluvat osaksi kolmivuotista koulutuskokonaisuutta. Hoidon hinta aikuiset 65€ lapset alle 15v 35€. Hoidon kesto aikuisilla n. 2h, lapsilla 1-1,5h. Vapaat hoitoajat varattavissa ajanvarauksesta kohdasta ”palvelut”. Ota yhteyttä puhelimitse, jos haluat varata ajan lapselle.

Mitä sinä haluaisit Liikuttavalla tapahtuvan tai haluaisitko itse järjestää jotain tapahtumia tai workshopeja? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

KESÄKAUDEN 2022 VIIKKOTUNTIEN AIKATAULU ajalla 3.5-19.6.2022

Kesäkauden viikkotunnit toteutetaan touko/kesäkuussa. Viikkotunnit kesällä ovat 7 kerran kokonaisuuksia, joille ilmoittaudutaan koko kaudeksi mukaan. Mahdolliset poissaolot voi korvata kauden aikana muiden viikkotuntien tai workshopien vapailla paikoilla. Poikkeuksena BabyPilates tunti torstaisin klo 10.15-11.15, joka on kertamaksullinen viikkotunti, jonne ilmoittaudutaan aina erikseen joka kerralle.

Tuntikuvaukset:

BabyPilates

Vahvistavaa kehonhuoltoa vauvan kanssa. Näillä tunneilla keskitytään äidin hyvinvointiin ja palautumiseen raskaudesta ja synnytyksestä. Teemme vahvistavia ja kehoa avaavia pilatesliikkeitä ja etenkin lantionpohjaan, vatsa-, selkä- ja pakaralihaksiin kiinnitetään huomiota. Vauva voi olla osassa liikkeitä mukana tai makoilla vieressä matolla, tai nukkua vaunuissa. Tunti soveltuu aloitettavaksi n. 3kk synnytyksen jälkeen. Vauvan ikäsuositus 3-10kk. Ota mukaan vauvalle viltti/harso jumppamaton suojaksi ja itselle oma juomapullo, pyyhe lainamaton suojaksi ja lämpimät liikuntavaatteet. Tunti toteutuu 4-8 osallistujalla ja se perutaan sähköpostitse 2 tuntia ennen tunnin aloitusta, mikäli tulijoita ei ole tarpeeksi. Hinta 15 euroa/kerta. Maksu paikan päällä kortilla/käteisellä tai liikuntaeduilla. Ohjaajana Satu Rintamäki.

Vinyasa Flow jooga

Vinyasa jooga on dynaaminen joogalaji, jossa hengitys ja liike yhdistyvät ja synnyttävät näin virtaavan harjoituksen. Vinyasa harjoitus tuottaa lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä, joustavuutta ja notkeutta. Vinyasa harjoitus lisää fyysisen voiman lisäksi myös mielen lujuutta ja rauhoittumista tähän hetkeen. Tunti on fyysinen mutta harjoitus tehdään aina lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Sopii kaikille paitsi raskaana oleville. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Tuntien sisältö ja harjoutussarjat vaihtelevat eri teemoin. Ota mukaasi oma juomapullo, joogablokki ja iloista mieltä, joogamaton saat tarvittaessa lainaan Liikuttavalta. Lämpimästi tervetuloa! Kesäkurrsin ohjaa RYT500 joogaohjaaja Eeva Maria Pasonen, kesäkauden hinta 98 euroa, sis. 7 kertaa. Syyskaudella joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka.

Yin jooga

Yin jooga on rauhallinen, palauttava ja helppo joogalaji, jossa lihasten sijasta venytetään sidekudosta. Jooga-asanoissa viivytään pidempään (useita minuutteja) ja näin edistämme sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisesti lantion ja ristiselän alueella johon yin harjoitus eniten vaikuttaa. Fyysisen harjoituksen lisäksi yin jooga on voimakas mielenharjoitus joka auttaa meitä pysähtymään ja antaa voimaa stressaavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa. Tunti sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Ota mukaasi vesipullo ja halutessasi oma matto/viltti/joogablokki, joogamaton ja viltin saat tarvittaessa lainaksi myös Liikuttavalta. Lämpimästi tervetuloa! Kesäkurssin ohjaa RYT500 joogaohjaaja Eeva Maria Pasonen, kesäkauden hinta 98 euroa, sis. 7 kertaa. Syykauden joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka.

CrossCore:

Kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa kehittävä tunti, jossa pääosin treenataan katosta roikkuvien CrossCore -voimanarujen avulla. Monipuolisia voima-, tasapaino-, ja liikkkuvuusharjoitteita tarjolla eri liikevariaatioin kaiken tasoisille liikkujille. Tule ja haasta itsesi vähän erilailla, mihin olet ehkä tottunut! Kausi aloitetaan tekniikan kertauksella, eli mukaan voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta CrossCore treeneistä! Ota Core haltuun ja tule testaamaan narut! Mukaan oma juomapullo, sisäkengät/-tossut ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Kesäkauden hinta 89 euroa, sis. 7 kertaa.

Pilates&Venyttely:

Näillä tunneilla avaamme ja vahvistamme kehoa erilaisilla pilates- ja venyttelyliikkeillä. Teemme harjoitteet matolla rauhalliseen tahtiin. Käytämme oman kehon lisäksi välineinä mm. kuminauhoja, pilates- ja hierontapalloja sekä pilatesrullia. Nämä tunnit ovat kaikille sopivaa kehonhuoltoa ja kehon syvien tukilihasten vahvistusta, mitään ennakkotietoja ei tarvita. Tunnilla on tarjolla vaihtoehtoisia liikkeitä ja jokaiselle löytyy varmasti hyvä tapa parantaa omaa hyvinvointiaan. Mukaan oma juomapullo, kaikki välineet löytyvät Liikuttavalta lainaan tunnin ajaksi. Huom. tunnin kesto 70 min. Ohjaajana Satu Rintamäki. Kesäkauden hinta 89 euroa, sis. 7 kertaa.

PhysioPilates:

PhysioPilates on fysioterapeutin ohjaamaa pilatesharjoittelua. PhysioPilates-harjoitteilla opitaan mm. käyttämään kehon lihaksia optimaalisesti, jolloin liian yliaktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään parantuneen kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia. PhysioPilates-harjoittelu sopii kaikille pilateskokemuksesta tai terveysongelmista riippumatta. Ohjaaja antaa tunnilla vaihtoehtoisia tapoja liikkeiden suorittamiseen. PhysioPilates-harjoittelu sopii erinomaisesti kehonhuoltomenetelmäksi muun liikuntaharjoittelun oheen. Tunnit ohjaa fysioterapeutti ja PhysioPilates ohjaaja Elina Torro. Huom. tunnin kesto 70min. Kesäkauden hinta 89 euroa, sis. 7 kertaa.

Pilates:

Pilates on kehonhallintamenetelmä joka vahvistaa tukilihaksia, syventää hengitystä, parantaa ryhtiä ja lisää voimaa. Pilates on rauhallinen, mutta tehokas flow harjoitus joka sopii kaikille (paitsi raskaana oleville).
Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista. Mukaan tarvitset vain joustavat vaatteet, vesipullon ja iloista mieltä. Voit ottaa mukaasi myös oman jumppamaton, mutta saat sen tarvittaessa myös lainaan Liikuttavalta. Kesäkauden pilatestunnit ohjaa Pilates Health ohjaaja ja joogaopettaja Eeva-Maria Pasonen. Hinta 98 euroa, sis. 7 kertaa.

Kuntopiiri:

Tehokas matalan kynnyksen lihaskuntotunti, jossa treenataan erityylisin kiertoharjoitteluin joko eri välineitä tai oman kehon painoa hyödyntäen. Kaksi peräkkäistä kertaa ovat aina samantyylisiä ja liikkeistä on tarjolla eri versiot, jotta jokainen saa kunto- ja taitotasoonsa sopivan treenin. Jos ei tule lähdettyä salille omatoimisesti, niin tule tekemään valmiiksi suunniteltua lihaskunto-ohjelmaa ohjaajan opastuksessa ja valvonnassa sekä mukavan pienryhmän kannustaessa. Tämä piiri on kaiken lisäksi vielä todella monipuolista ja hauskaa. Lihaskestävyyttä, voimaa ja aerobista kuntoa – liikkuvuutta unohtamatta. Mukaan oma juomapullo, sisäkengät ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65min. Kesäkauden hinta 89 euroa, sis. 7 kertaa.

Core&Kuula:

Näillä tunneilla keskitymme keskivartalon tukea lisääviin liikkeisiin sekä käytämme kahvakuulia monipuolisesti erilaisissa voima-, liikkuvuus-, kestävyys- ja kehonhallintaharjoitteissa. Joka tunti on vähän erilainen, etenemme kevään aikana progressiivisesti kohti haastavampia harjoitteita. Näille tunneille voi tulla ilman aiempaa kuulaharjoittelukokemusta. Kaikille löytyy oma tapa harjoitella. Näillä tunneilla saat varmasti tukea keskivartaloon, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta sekä myös aerobista kuntoa kehitettyä. Mukaan oma juomapullo ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65 minuuttia. Kesäkauden hinta 89 euroa, sis. 7 kertaa.