fbpx
Skip to content

Ajankohtaista

YIN JOOGA WORKSHOP perjantaina 15.10 klo 17.30-19.30. Tule nauttimaan pitkistä ja lempeistä yin joogan venytyksistä kokonaisen kahden tunnin ajaksi. Tämän kaksituntisen aikana saat lihaksesi venymään, mielesi rauhoittumaan ja aineenvaihdunnan mukavasti käyntiin. Yin jooga edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja tasapainottaa koko kehoa. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisen paljon sitä on lantion ja alaselän alueella johon yin joogaharjoitukset eniten vaikuttavat. Yin joogan avulla tulet koko ajan tietoisemmaksi itsestäsi ja omista tarpeistasi. Yin jooga saattaa vapauttaa kehosta myös erilaisia tunnelukkoja ja on palauttava, voimaannuttava harjoitus stressaavassa elämäntilanteessa. Sopii hyvänä vastapainona myös dynaamisille liikunta lajeille. Tämä kurssi sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Ota mukaasi joustavat, lämpimät vaatteet ja vesipullo. Salista löytyy matot ja kaikki tunnilla tarvittavat pienvälineet. Otathan kuitenkin oman viltin/pyyhkeen maton suojaksi, toki oma mattokin on ok. Jos et ole ennen ollut joogassa ja haluaisit kokeilla, sopii tämä kaksituntinen loistavasti myös ensikertalaiselle. Kurssin ohjaa joogaopettaja (RYT 500) ja Pilates Health ohjaajaa Eeva-Maria Pasonen. Varaa paikkasi workshopiin viimeistään 5 vuorokautta ennen workshopia. Hinta 35€. Tunti maksetaan Liikuttavan tilille verkkomaksuna ohjeiden mukaisesti ennen sen alkua, käteisellä tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit). Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse. Workshop toteutuetaan 8-12 osallistujan pienryhmänä. Mikäli workshop peruuntuu, lähetetään siitä erillinen peruutusviesti sähköpostiin.

TYÖVIIKON AFTERWORK HUOLTO perjantaina 29.10 klo 17.15-18.30. Niska ja hartiat jumissa työviikon jälkeen? Ei ole enää, jos poikkeat työviikon päätteeksi tässä workshopissa! Workshopissa keskitytään niska-hartiaseudun huoltoon, vetreyttämiseen ja jumien poistoon. Liikkeet ovat pehmeitä ja huoltavia mutta keskivartalon syvät lihakset saavat myös haastetta. Osassa liikkeitä hyödynnetään pilatesrullaa, jotka löytyvät paikan päältä. Ota mukaan oma jumppamatto tai esimerkiksi pyyhe lainamaton suojaksi ja oma juomapullo.
Workshopin ohjaa fysioterapeutti, kuntoutuksen ohjaaja, terveystieteiden maisteri ja PhysioPilates ohjaaja Elina Torro. Tunnin kesto 75min. Hinta 15€, maksetaan paikan päällä joko liikuntaeduilla, käteisellä (tasaraha) tai verkkomaksuna tilille.
Tunti toteutetaan 5-10 osallistujalla. Mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi, lähtee siitä automaattinen peruutusviesti sähköpostiin 24h ennen tuntia. Ilmoittaudu mukaan siis hyvissä ajoin ja tule selättämään jumit matolle työviikon päätteeksi!

TRE WORKSHOP perjantaina 5.11 klo 17.30-19.30. TRE® tulee sanoista Trauma Release Exercise – vapisemalla vapaaksi jännityksistä. Alunperin Yhdysvalloissa syntynyttä TRE® metodia on käytetty useissa maissa ja kulttuureissa erilaisten traumojen purkamiseen ja moni on saanut siitä apua kehon stressinpurkuun. Tule kuulemaan mistä tässä menetelmässä on kyse ja opettelemaan yksinkertaiset ja helposti opittavat TRE-stressinpurkuliikkeet, jotka käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehoosi jääneitä kroonisia jännityksiä. Workshopin ohjaa Jari Rauhala, joka on toiminut TRE-ohjaajana vuodesta 2010. Workshop toteutetaan enintään 10 henkilön pienryhmänä. Hinta 35€/kerta. Tunti maksetaan Liikuttavan tilille verkkomaksuna ohjeiden mukaisesti ennen tunnin alkua, käteisellä tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit). Tulethan paikalle vain terveenä, peruutukset ajanvarauksen kautta viimeistään 24h ennen workshopia, myöhemmin tehdyistä peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse.

HIERONTAPÄIVÄ perjantaina 5.11 klo 9.30-15.00. Hieronta ja Hyvinvointi Liikkuvan Anniina Ervasti hieromassa Liikuttavalla. Hieronnat on jaettu 45min hierontoihin, hinta 40€. Jos kaipaat pidempää käsittelyä, varaa kaksi peräkkäistä aikaa. Ajat varattavissa ajanvarauksesta kohdasta ”tunnit”.

KUNDALIINIJOOGAN tutustumistunnit keskiviikkona 10.11 ja 17.11 klo 17.45-18.45. Tule tutustumaan kudaliinijoogaan kertamaksulla. Keväälle tästä joogasta tulossa Liikuttavalle myös viikkotunti! Kundaliinijoogaharjoituksessa käytetään erilaisia tekniikoita kehon ja mielen paremman tasapainon saavuttamiseksi. Tunti koostuu fyysisestä asanaharjoituksesta, vaihtelevista hengitysharjoituksista ja meditaatiosta sekä loppurentoutuksesta. Tunneilla käytetään useita erilaisia tekniikoita, mutta mitään ei kuitenkaan tarvitse osata etukäteen, jokainen tunnille osallistuja oppii asiat omassa tahdissaan. Osaamisesta huolimatta harjoitus on voimakkaasti kehoa tasapainottava ja puhdistava sekä rentouttava. Jokainen tunti on erilainen kokonaisuus ja tuntien sisällöt vaihtelevat rentouttavista, avaavista, fyysistä kehoa vahvistaviin ja liikkuvuutta lisääviin harjoituksiin. Harjoitukset auttavat hermostoa rentoutumaan ja vahvistumaan, sisäelimet saavat hyvää hoitoa ja aineenvaihdunta tehostuu, fyysinen keho vahvistuu sekä mieli virkistyy. Jokainen tunti on aina erilainen kokonaisuus. Ohjaajana tunnilla Sanja Romppainen, KRI sertifioitu kundaliinijooga opettaja. Hinta 15€, maksetaan paikan päällä joko liikuntaeduilla, käteisellä (tasaraha) tai kortilla.

KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS OPISKELIJAHOITONA – Kalevalainen jäsenkorjaus on kevyttä pehmytkudosten mobilisaatiohoitoa, jossa hoidon aikana käsitellään koko keho. Kalevalainen jäsenkorjaus tasapainottaa tuki- ja liikuntaelimistöä, vapauttaa kalvorakenteita ja kudoksia ja parantaa nivelien liikkuvuutta. Aineenvaihdunta myös helpottuu, kudosneste- ja verenkierto paranevat ja hermot vapautuvat mahdollisista pinnetiloista. Satu opiskelee kyseistä hoitomuotoa toista vuotta ja tekee opiskeluihin kuuluvia harjoitushoitoja. Koulutus on kokonaisuudessaan kolmivuotinen. Hinta aikuiset 45€ lapset alle 15v 25€. Hoidon kesto aikuisilla n. 2h, lapsilla 1-1,5h. Jos et ole ollut aiemmin hoidossa, otathan yhteyttä etukäteen niin selvitetään sopiiko hoito sinulle. Vapaat hoitoajat varattavissa ajanvarauksesta kohdasta ”palvelut”.

Mitä sinä haluaisit Liikuttavalla tapahtuvan tai haluaisitko itse järjestää jotain tapahtumia tai workshopeja? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

SYKSYN 2021 VIIKKOTUNTIEN AIKATAULU ajalla 9.8-13.12.2021

Uudet viikkoryhmät alkavat elokuussa. Syksyn kurssit ovat 17 kerran kokonaisuuksia, joille ilmoittaudutaan koko kaudeksi mukaan. Mahdolliset poissaolot voi korvata kauden aikana muiden viikkotuntien vapailla paikoilla. Seuraavat viikktunnit alkavat tammikuussa 2022.

Tuntikuvaukset:

CoreMix: maanantaisin klo 16.50-17.50

CoreMix on sykettä nostattava tunti, jossa alkulämmittelyn jälkeen teemme lyhyitä intensiivisiä HIIT/Tabata treenisarjoja. Oman kehonpainon lisäksi käytämme pääosin CrossCore naruja ja kahvakuulia välineinä. Mikäli jokin liikkeistä ei sovellu, ohjaaja antaa vaihtoehtoisia liikkeitä tilalle. Mukaan oma juomapullo, sisäkengät/-tossut ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Hinta 180 euroa, sis. 17 kertaa.

CrossCore: tiistaisin klo 16.50-17.50 ja sunnuntaisin klo 18.10-19.10

Kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa kehittävä tunti, jossa pääosin treenataan katosta roikkuvien CrossCore -voimanarujen avulla. Monipuolisia voima-, tasapaino-, ja liikkkuvuusharjoitteita tarjolla eri liikevariaatioin kaiken tasoisille liikkujille. Tule ja haasta itsesi vähän erilailla, mihin olet ehkä tottunut! Kausi aloitetaan tekniikan kertauksella, eli mukaan voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta CrossCore treeneistä! Ota Core haltuun ja tule testaamaan narut! Mukaan oma juomapullo, sisäkengät/-tossut ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Hinta 180 euroa, sis. 17 kertaa.

Pilates&Venyttely: sunnuntaisin klo 19.20-20.30 ja tiistaisin klo 19.20-20.30

Näillä tunneilla avaamme ja vahvistamme kehoa erilaisilla pilates- ja venyttelyliikkeillä. Teemme harjoitteet matolla rauhalliseen tahtiin. Käytämme oman kehon lisäksi välineinä mm. kuminauhoja, pilates- ja hierontapalloja sekä pilatesrullia. Nämä tunnit ovat kaikille sopivaa kehonhuoltoa ja kehon syvien tukilihasten vahvistusta, mitään ennakkotietoja ei tarvita. Tunnilla on tarjolla vaihtoehtoisia liikkeitä ja jokaiselle löytyy varmasti hyvä tapa parantaa omaa hyvinvointiaan. Mukaan oma juomapullo, kaikki välineet löytyvät Liikuttavalta lainaan tunnin ajaksi. Huom. tunnin kesto 70 min. Ohjaajana Satu Rintamäki. Hinta 180 euroa, sis. 17 kertaa.

Vinyasa Flow jooga: maanantaisin klo 18.10-19.10

Vinyasa jooga on dynaaminen joogalaji, jossa hengitys ja liike yhdistyvät ja synnyttävät näin virtaavan harjoituksen. Vinyasa harjoitus tuottaa lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä, joustavuutta ja notkeutta. Vinyasa harjoitus lisää fyysisen voiman lisäksi myös mielen lujuutta ja rauhoittumista tähän hetkeen. Tunti on fyysinen mutta harjoitus tehdään aina lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Sopii kaikille paitsi raskaana oleville. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Tuntien sisältö ja harjoutussarjat vaihtelevat eri teemoin. Ota mukaasi oma juomapullo, joogablokki ja iloista mieltä, joogamaton saat tarvittaessa lainaan Liikuttavalta. Joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka. Lämpimästi tervetuloa! Hinta 180 euroa, sis. 17 kertaa.

Yin jooga: maanantaisin klo 19.25-20.25

Yin jooga on rauhallinen, palauttava ja helppo joogalaji, jossa lihasten sijasta venytetään sidekudosta. Jooga-asanoissa viivytään pidempään (useita minuutteja) ja näin edistämme sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisesti lantion ja ristiselän alueella johon yin harjoitus eniten vaikuttaa. Fyysisen harjoituksen lisäksi yin jooga on voimakas mielenharjoitus joka auttaa meitä pysähtymään ja antaa voimaa stressaavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa. Tunti sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Ota mukaasi vesipullo ja halutessasi oma matto/viltti/joogablokki, joogamaton ja viltin saat tarvittaessa lainaksi myös Liikuttavalta. Joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka. Lämpimästi tervetuloa! Hinta 180 euroa, sis. 17 kertaa.

PhysioPilates: keskiviikkoisin klo 19.00-20.10

PhysioPilates on fysioterapeutin ohjaamaa pilatesharjoittelua. PhysioPilates-harjoitteilla opitaan mm. käyttämään kehon lihaksia optimaalisesti, jolloin liian yliaktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään parantuneen kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia. PhysioPilates-harjoittelu sopii kaikille pilateskokemuksesta tai terveysongelmista riippumatta. Ohjaaja antaa tunnilla vaihtoehtoisia tapoja liikkeiden suorittamiseen. PhysioPilates-harjoittelu sopii erinomaisesti kehonhuoltomenetelmäksi muun liikuntaharjoittelun oheen. Tunnit ohjaa fysioterapeutti ja PhysioPilates ohjaaja Elina Torro. Huom. tunnin kesto 70min. Hinta 180 euroa, sis. 17 kertaa.

Kuntopiiri: torstaisin klo 17.30-18.35

Tehokas matalan kynnyksen lihaskuntotunti, jossa treenataan erityylisin kiertoharjoitteluin joko eri välineitä tai oman kehon painoa hyödyntäen. Kaksi peräkkäistä kertaa ovat aina samantyylisiä ja liikkeistä on tarjolla eri versiot, jotta jokainen saa kunto- ja taitotasoonsa sopivan treenin. Jos ei tule lähdettyä salille omatoimisesti, niin tule tekemään valmiiksi suunniteltua lihaskunto-ohjelmaa ohjaajan opastuksessa ja valvonnassa sekä mukavan pienryhmän kannustaessa. Tämä piiri on kaiken lisäksi vielä todella monipuolista ja hauskaa. Lihaskestävyyttä, voimaa ja aerobista kuntoa – liikkuvuutta unohtamatta. Mukaan oma juomapullo, sisäkengät ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65min. Hinta 180 euroa, sis. 17 kertaa.

Core&Kuula: torstaisin klo 18.45-19.50

Näillä tunneilla keskitymme keskivartalon tukea lisääviin liikkeisiin sekä käytämme kahvakuulia monipuolisesti erilaisissa voima-, liikkuvuus-, kestävyys- ja kehonhallintaharjoitteissa. Joka tunti on vähän erilainen, etenemme kevään aikana progressiivisesti kohti haastavampia harjoitteita. Näille tunneille voi tulla ilman aiempaa kuulaharjoittelukokemusta. Kaikille löytyy oma tapa harjoitella. Näillä tunneilla saat varmasti tukea keskivartaloon, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta sekä myös aerobista kuntoa kehitettyä. Mukaan oma juomapullo ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65 minuuttia. Hinta 180 euroa, sis. 17 kertaa.