fbpx
Skip to content

Ajankohtaista

WORKSHOPIT

TRE RENTOUTUS pe 8.9 klo 17.30-19.30. Tule kuulemaan mistä TRE rentoutusmenetelmässä on kyse ja vapise itsesi vapaaksi jännityksistä tässä kahden tunnin pituisessa TRE workshopissa. Alunperin Yhdysvalloissa syntynyt TRE® tulee sanoista Trauma Release Exercise – vapisemalla vapaaksi jännityksistä. Tätä metodia on käytetty useissa maissa ja kulttuureissa erilaisten traumojen purkamiseen sekä moni on saanut siitä apua kehon stressinpurkuun. Opettelemme yksinkertaiset ja helposti opittavat TRE-stressinpurkuliikkeet, jotka käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehoosi jääneitä kroonisia jännityksiä. Emme suosittele TRE rentoutusta raskaana oleville. Workshopin ohjaa Jari Rauhala, joka on toiminut TRE-ohjaajana vuodesta 2010. Workshop toteutetaan enintään 10 henkilön pienryhmänä. Saat vielä erillisen sähköpostin muutama päivä ennen workshopia. Maksu suoraan tilille sähköpostin ohjeiden mukaisesti tai liikuntaeduilla. Hinta 35€/kerta tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa

PALAUTUMISEN WORKSHOP pe 15.9 klo 17.30-19.00. Palautumisen workshopin tavoite  on parasympaattisen hermoston aktivoituminen ja siten kasvu, elpymisen, jaksaminen ja hyvinvoinnin lisääntyminen. Workshop sopii tukemaan palautumista jo kuormittuneena, sekä tukemaan palautumista ennaltaehkäisevästi. Jokaisen tunnin lopussa on ohjattu loppurentoutus. Tunnit sisältävät luonnollista, luovaa ja kevyttä liikettä koko keholle. Tunnit eivät ole urheilua ja ne soveltuvat kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille. Ota mukaan juomapullo, oma jooga-/jumppamatto ja lämpimät vaatteet loppurentoutusta varten. Joogamaton saat tarvittaessa lainaan Liikuttavalta. Palautumisen workshopit pidetään syksyllä 11.8, 15.9, 13.10, 17.11 ja 15.12. Yhden workshopin hinta 25€. Ohjaajana Palautumisohjaaja Jatta Kallio. Tunnit toteutetaan 5-10 osallistujan pienryhmänä.

PITKÄ YIN JOOGA pe 22.9 klo 17.30-19.30. Tule nauttimaan pitkistä ja lempeistä yin joogan venytyksistä kokonaisen kahden tunnin ajaksi. Tämän kaksituntisen aikana saat lihaksesi venymään, mielesi rauhoittumaan ja aineenvaihdunnan mukavasti käyntiin. Yin jooga edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja tasapainottaa koko kehoa. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisen paljon sitä on lantion ja alaselän alueella johon yin joogaharjoitukset eniten vaikuttavat. Yin joogan avulla tulet koko ajan tietoisemmaksi itsestäsi ja omista tarpeistasi. Yin jooga saattaa vapauttaa kehosta myös erilaisia tunnelukkoja ja on palauttava, voimaannuttava harjoitus stressaavassa elämäntilanteessa. Sopii hyvänä vastapainona myös dynaamisille liikuntalajeille. Tämä tunti sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Ota mukaasi joustavat, lämpimät vaatteet ja vesipullo. Salista löytyy matot ja kaikki tunnilla tarvittavat pienvälineet. Otathan kuitenkin oman viltin/pyyhkeen maton suojaksi, toki oma mattokin on ok. Jos et ole ennen ollut joogassa ja haluaisit kokeilla, sopii tämä kaksituntinen loistavasti myös ensikertalaiselle. Joogan ohjaa joogaopettaja (RYT 500) ja Pilates Health ohjaajaa Eeva-Maria Pasonen. Varaa paikkasi workshopiin viimeistään 5 vuorokautta ennen workshopia. Hinta 35€/kerta tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa . Tunti maksetaan verkkomaksuna tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua. Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse. Mikäli workshop peruuntuu, lähetetään siitä erillinen peruutusviesti sähköpostiin. Seuraava Pitkä Yin jooga 27.10.

HUOLTO WORKSHOP pe 29.9 klo 17.30-19.00. Liikuttavan kehonhuolto on monipuolinen huoltotunti, jossa pääset tutustumaan erilaisiin kehonhuoltomenetelmiin. Mikäli kroppa tai mieli tuntuu kireältä, niin mikä olisikaan parempi tapa, kun rentoutua ja antaa hetki aikaa oman kehon palautumiseen ja huoltaviin harjoitteisiin. Tällä kerralla huolto aloitetaan jalkateräjumpalla ja tasapainoharjoituksilla, avaamme lopuksi kehoa rauhallisilla venytyksillä pitkää pilatesrullaa hyödyntäen. Huollon aikana voit kysellä ohjaajalta apua ja vinkkejä oman kehon huoltoon. Otathan mukaan pyyhkeen jumppamaton suojaksi ja oman vesipullon. Tunnilla käytettävät välineet löytyvät salista. Tämä workshop tulee olemaan koko kehon huoltoa päästä varpaisiin, eikä osallistuminen vaadi mitään ennakkotaitoja. Ohjaajana Liikuttavan Personal trainer, liikunnanohjaaja ja kalevalainen jäsenkorjaaja Satu Rintamäki. Kertamaksu 25€ tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 10 euroa. Varaa paikkasi workshopiin viimeistään muutama vuorokausi ennen workshopia. Workshop toteutetaan 5-10 osallistujan pienryhmänä. Workshop maksetaan Liikuttavan tilille ohjeiden mukaisesti ennen kehonhuollon alkua, liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) tai kortilla/käteismaksulla. Saat vielä infoviestiä huollosta viimeistään päivää ennen Huoltoa.

SOINTUKYLPY pe 6.10 klo 17.30-19.00.

Mitä sinä haluaisit Liikuttavalla tapahtuvan tai haluaisitko itse järjestää jotain tapahtumia tai workshopeja? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS – Kalevalainen jäsenkorjaus on kevyttä pehmytkudosten mobilisaatiohoitoa, jossa hoidon aikana käsitellään koko keho. Kalevalainen jäsenkorjaus tasapainottaa tuki- ja liikuntaelimistöä, vapauttaa kalvorakenteita ja kudoksia ja parantaa nivelien liikkuvuutta. Aineenvaihdunta myös helpottuu, kudosneste- ja verenkierto paranevat ja hermot vapautuvat mahdollisista pinnetiloista. Lisätietoa voit lukea kalevalaisen jäsenkorjauksen omalta välilehdeltä tästä

SYYSKAUDEN 2023 VIIKKOTUNTIEN AIKATAULU ajalla 8.8-18.12.2023 Syyskauden viikkotunnit ovat 18 kerran kokonaisuuksia, joissa mahdolliset poissaolot voi korvata kauden aikana muiden viikkotuntien vapailla paikoilla tai osallistumalla workshopeihin edullisemmalla hinnalla.

Tuntikuvaukset:

Vinyasa Flow jooga

Vinyasa jooga on dynaaminen joogalaji, jossa hengitys ja liike yhdistyvät ja synnyttävät näin virtaavan harjoituksen. Vinyasa harjoitus tuottaa lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä, joustavuutta ja notkeutta. Vinyasa harjoitus lisää fyysisen voiman lisäksi myös mielen lujuutta ja rauhoittumista tähän hetkeen. Tunti on fyysinen mutta harjoitus tehdään aina lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Sopii kaikille paitsi raskaana oleville. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Tuntien sisältö ja harjoitussarjat vaihtelevat eri teemoin. Ota mukaasi oma juomapullo, joogablokki ja iloista mieltä, joogamaton saat tarvittaessa lainaan Liikuttavalta. Lämpimästi tervetuloa! Syyskaudella joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka. Syyskauden hinta 220 euroa, sis. 18 kertaa.

Yin jooga (peruttu)

Yin jooga on rauhallinen, palauttava ja helppo joogalaji, jossa lihasten sijasta venytetään sidekudosta. Jooga-asanoissa viivytään pidempään (useita minuutteja) ja näin edistämme sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisesti lantion ja ristiselän alueella johon yin harjoitus eniten vaikuttaa. Fyysisen harjoituksen lisäksi yin jooga on voimakas mielenharjoitus joka auttaa meitä pysähtymään ja antaa voimaa stressaavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa. Tunti sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Ota mukaasi vesipullo ja halutessasi oma matto/viltti/joogablokki, joogamaton ja viltin saat tarvittaessa lainaksi myös Liikuttavalta. Lämpimästi tervetuloa! Syykauden joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka. Syyskauden hinta 220 euroa, sis. 18 kertaa.

CrossCore:

Kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa kehittävä tunti, jossa pääosin treenataan katosta roikkuvien CrossCore -voimanarujen avulla. Monipuolisia voima-, tasapaino-, ja liikkuvuusharjoitteita tarjolla eri liikevariaatioin kaiken tasoisille liikkujille. Tule ja haasta itsesi vähän erilailla, mihin olet ehkä tottunut! Kausi aloitetaan tekniikan kertauksella, eli mukaan voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta CrossCore treeneistä! Ota Core haltuun ja tule testaamaan narut! Mukaan oma juomapullo, sisäkengät/-tossut ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Syyskauden hinta 220 euroa, sis. 18 kertaa.

Pilates&Venyttely:

Näillä tunneilla avaamme ja vahvistamme kehoa erilaisilla pilates- ja venyttelyliikkeillä. Teemme harjoitteet matolla rauhalliseen tahtiin. Käytämme oman kehon lisäksi välineinä mm. kuminauhoja, pilates- ja hierontapalloja sekä pilatesrullia. Nämä tunnit ovat kaikille sopivaa kehonhuoltoa ja kehon syvien tukilihasten vahvistusta, mitään ennakkotietoja ei tarvita. Tunnilla on tarjolla vaihtoehtoisia liikkeitä ja jokaiselle löytyy varmasti hyvä tapa parantaa omaa hyvinvointiaan. Mukaan oma juomapullo, kaikki välineet löytyvät Liikuttavalta lainaan tunnin ajaksi. Huom. tunnin kesto 70 min. Ohjaajana Satu Rintamäki. Syyskauden hinta 220 euroa, sis. 18 kertaa.

Pilates:

Pilates on kehonhallintamenetelmä joka vahvistaa tukilihaksia, syventää hengitystä, parantaa ryhtiä ja lisää voimaa. Pilates on rauhallinen, mutta tehokas flow harjoitus joka sopii kaikille (paitsi raskaana oleville). Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista. Mukaan tarvitset vain joustavat vaatteet, vesipullon ja iloista mieltä. Voit ottaa mukaasi myös oman jumppamaton, mutta saat sen tarvittaessa myös lainaan Liikuttavalta. Tunnit ohjaa Pilates Health ohjaaja ja joogaopettaja Eeva-Maria Pasonen. Syyskauden hinta 220 euroa, sis. 18 kertaa.

Yin&Yang jooga:

Yin&Yang jooga on yhdistelmä liikkuvaa, dynaamista Flow joogaa ja rentouttavaa Yin joogaa. Tunnilla liikutaan hengityksen rytmissä, haastetaan tasapainoa ja vahvistetaan corea. Lopputunnista antaudutaan Yin joogan pitkäkestoisille venytyksille. Jooga lisää koko kehon liikkuvuutta ja laskee stressitasoja. Harjoitus tehdään omaa kehoa kuunnellen ja avojaloin. Tunti sopii kaikille, et tarvitse aiempaa kokemusta. Raskaana oleville tuntia ei suositella. Joogan ohjaa RYT 500 joogaohjaaja Eeva Maria Pasonen. Syyskauden hinta 220 euroa, sis. 18 kertaa.

Kuntopiiri:

Tehokas matalan kynnyksen lihaskuntotunti, jossa treenataan erityylisin kiertoharjoitteluin joko eri välineitä tai oman kehon painoa hyödyntäen. Kaksi peräkkäistä kertaa ovat aina samantyylisiä ja liikkeistä on tarjolla eri versiot, jotta jokainen saa kunto- ja taitotasoonsa sopivan treenin. Jos ei tule lähdettyä salille omatoimisesti, niin tule tekemään valmiiksi suunniteltua lihaskunto-ohjelmaa ohjaajan opastuksessa ja valvonnassa sekä mukavan pienryhmän kannustaessa. Tämä piiri on kaiken lisäksi vielä todella monipuolista ja hauskaa. Lihaskestävyyttä, voimaa ja aerobista kuntoa – liikkuvuutta unohtamatta. Mukaan oma juomapullo, sisäkengät ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65min. Syyskauden hinta 220 euroa, sis. 18 kertaa.

Core&Kuula:

Näillä tunneilla keskitymme keskivartalon tukea lisääviin liikkeisiin sekä käytämme kahvakuulia monipuolisesti erilaisissa voima-, liikkuvuus-, kestävyys- ja kehonhallintaharjoitteissa. Joka tunti on vähän erilainen, etenemme kevään aikana progressiivisesti kohti haastavampia harjoitteita. Näille tunneille voi tulla ilman aiempaa kuulaharjoittelukokemusta. Kaikille löytyy oma tapa harjoitella. Näillä tunneilla saat varmasti tukea keskivartaloon, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta sekä myös aerobista kuntoa kehitettyä. Mukaan oma juomapullo ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65 minuuttia. Syyskauden hinta 220 euroa, sis. 18 kertaa.