fbpx
Skip to content

Ajankohtaista

HUOLTO Perjantaina 31.3 klo 17.30-19.00. Liikuttavan kehonhuolto on monipuolinen huoltotunti, jossa pääset tutustumaan erilaisiin kehonhuoltomenetelmiin. Mikäli kroppa tai mieli tuntuu kireältä, niin mikä olisikaan parempi tapa, kun rentoutua ja antaa hetki aikaa oman kehon palautumiseen ja huoltaviin harjoitteisiin. Tällä kerralla huolto aloitetaan jalkateräjumpalla ja avaamme lopuksi kehoa rauhallisilla venytyksillä pitkää pilatesrullaa hyödyntäen. Huollon aikana voit kysellä ohjaajalta apua ja vinkkejä oman kehon huoltoon. Otathan mukaan pyyhkeen jumppamaton suojaksi ja oman vesipullon. Tunnilla käytettävät välineet löytyvät salista. Tämä workshop tulee olemaan koko kehon huoltoa päästä varpaisiin, eikä osallistuminen vaadi mitään ennakkotaitoja. Ohjaajana Liikuttavan Personal trainer, liikunnanohjaaja ja kalevalainen jäsenkorjaaja Satu Rintamäki. Huollon kesto 90 minuuttia. Kertamaksu 25 euroa tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 10 euroa. Varaa paikkasi workshopiin viimeistään muutama vuorokausi ennen workshopia. Workshop toteutetaan 5-10 osallistujan pienryhmänä. Workshop maksetaan Liikuttavan tilille ohjeiden mukaisesti ennen kehonhuollon alkua, liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) tai kortilla/käteismaksulla. Saat vielä infoviestiä huollosta viimeistään päivää ennen Huoltoa.

PITKÄ YIN JOOGA lauantaina 1.4 klo 13-15. Tule nauttimaan pitkistä ja lempeistä yin joogan venytyksistä kokonaisen kahden tunnin ajaksi. Tämän kaksituntisen aikana saat lihaksesi venymään, mielesi rauhoittumaan ja aineenvaihdunnan mukavasti käyntiin. Yin jooga edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja tasapainottaa koko kehoa. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisen paljon sitä on lantion ja alaselän alueella johon yin joogaharjoitukset eniten vaikuttavat. Yin joogan avulla tulet koko ajan tietoisemmaksi itsestäsi ja omista tarpeistasi. Yin jooga saattaa vapauttaa kehosta myös erilaisia tunnelukkoja ja on palauttava, voimaannuttava harjoitus stressaavassa elämäntilanteessa. Sopii hyvänä vastapainona myös dynaamisille liikuntalajeille. Tämä kurssi sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Ota mukaasi joustavat, lämpimät vaatteet ja vesipullo. Salista löytyy matot ja kaikki tunnilla tarvittavat pienvälineet. Otathan kuitenkin oman viltin/pyyhkeen maton suojaksi, toki oma mattokin on ok. Jos et ole ennen ollut joogassa ja haluaisit kokeilla, sopii tämä kaksituntinen loistavasti myös ensikertalaiselle. Kurssin ohjaa joogaopettaja (RYT 500) ja Pilates Health ohjaajaa Eeva-Maria Pasonen. Varaa paikkasi workshopiin viimeistään 5 vuorokautta ennen workshopia. Hinta 35€/kerta tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa . Tunti maksetaan verkkomaksuna tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua. Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse. Mikäli workshop peruuntuu, lähetetään siitä erillinen peruutusviesti sähköpostiin.

TRE WORKSHOP perjantaina 21.4.2023 klo 17.30-19.30. TRE® tulee sanoista Trauma Release Exercise – vapisemalla vapaaksi jännityksistä. Alun perin Yhdysvalloissa syntynyttä TRE® metodia on käytetty useissa maissa ja kulttuureissa erilaisten traumojen purkamiseen ja moni on saanut siitä apua kehon stressinpurkuun. Tule kuulemaan mistä tässä menetelmässä on kyse ja opettelemaan yksinkertaiset ja helposti opittavat TRE-stressinpurkuliikkeet, jotka käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehoosi jääneitä kroonisia jännityksiä. Emme suosittele TRE rentoutusta raskaana oleville. Workshopin ohjaa Jari Rauhala, joka on toiminut TRE-ohjaajana vuodesta 2010. Workshop toteutetaan enintään 10 henkilön pienryhmänä. Hinta 35€/kerta tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa . Tunti maksetaan verkkomaksuna tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua. Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse.

JUOKSU WORKSHOP keskiviikoisin klo 17.30-19.00 (3.5-31.5.2023) Opi juoksun perusteet, juoksutekniikkaa ja ammenna vinkit omatoimiseen harjoitteluun kevään juoksu workshopissa. Workshopin ohjaavat Liikuttavan oma Personal trainer Satu Rintamäki sekä fysioterapeutti, PhysioPilates ohjaaja Elina Torro. Elinalla on yleisurheilutaustaa Suomen huipulta asti, joten nyt on nainen paikallaan opastamassa oikeaan juoksutekniikkaan. Ryhmä kokoontuu tapaamisten alussa Liikuttavalla. Joka kerta myös ulkoillaan lähialueella eli kaiva lenkkikengät kaapista ja ilmoittaudu mukaan! Workshopissa käydään läpi juoksun fysiologisia perusteita, juoksutekniikkaa sekä testaamme aerobista kuntoa. Workshopiin ei ole taito- tai kuntovaatimuksia, jokainen pääsee kokeilemaan juoksua tässä workshopissa tasolleen sopivassa määrin. Juoksu workshop toteutetaan 6-10 osallistujan pienryhmänä. Hinta 89 euroa, sis. 5 kertaa.

TOTAL FLOW LYHYTKURSSI maanantaisin klo 18.15.19.45 (8.5-29.5.2023) tai torstaisin klo 9.00-10.30 (4.5-1.6.2023, ei 18.5) Total Flow on kokonaisvaltainen joogatunti sisältäen meditaatio/hengitysharjoituksia, dynaamisen virtaavan (n. 45min) Flow-osuuden ja loppuosan rauhoittavan, lempeästi avaavan Yin-jooga sekä restoratiivisen joogan asanaosuuden. Tunnin päättää loppurentoutus, Shavasana. Total Flow sukeltaa siis moneen eri joogan ulottuvuuteen sekä mahdollistaa kehon että mielen kokonaisvaltaisen tasapainottamisen. Ohjaajana toimii fysioterapeutti ja joogaohjaaja Miia Kuukka.
Lyhytkurssi kestää 4 kertaa ja ryhmiä on kaksi: toinen maanantai-iltaisin ja toinen torstai aamuisin. Mahdolliset poissaolot voi korvata toisessa ryhmässä tai Liikuttavan viikkotunneilla. Hinta 89€/kurssi, maksetaan laskulla tai liikuntaeduilla kurssin alkaessa.

KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS – Kalevalainen jäsenkorjaus on kevyttä pehmytkudosten mobilisaatiohoitoa, jossa hoidon aikana käsitellään koko keho. Kalevalainen jäsenkorjaus tasapainottaa tuki- ja liikuntaelimistöä, vapauttaa kalvorakenteita ja kudoksia ja parantaa nivelien liikkuvuutta. Aineenvaihdunta myös helpottuu, kudosneste- ja verenkierto paranevat ja hermot vapautuvat mahdollisista pinnetiloista. Lisätietoa hoidosta voit lukea kalevalaisen jäsenkorjauksen omalta välilehdeltä tästä

Mitä sinä haluaisit Liikuttavalla tapahtuvan tai haluaisitko itse järjestää jotain tapahtumia tai workshopeja? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

KEVÄTKAUDEN 2023 VIIKKOTUNTIEN AIKATAULU ajalla 7.1-24.4.2023 Kevätkauden viikkotunnit ovat 14 kerran kokonaisuuksia ja lauantaiaamupäivän lyhytkurssit 5 kerran kokonaisuuksia, joissa mahdolliset poissaolot voi korvata kauden aikana muiden viikkotuntien tai workshopien vapailla paikoilla.

Tuntikuvaukset:

Vinyasa Flow jooga

Vinyasa jooga on dynaaminen joogalaji, jossa hengitys ja liike yhdistyvät ja synnyttävät näin virtaavan harjoituksen. Vinyasa harjoitus tuottaa lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä, joustavuutta ja notkeutta. Vinyasa harjoitus lisää fyysisen voiman lisäksi myös mielen lujuutta ja rauhoittumista tähän hetkeen. Tunti on fyysinen mutta harjoitus tehdään aina lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Sopii kaikille paitsi raskaana oleville. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Tuntien sisältö ja harjoutussarjat vaihtelevat eri teemoin. Ota mukaasi oma juomapullo, joogablokki ja iloista mieltä, joogamaton saat tarvittaessa lainaan Liikuttavalta. Lämpimästi tervetuloa! Syyskaudella joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka. Kevätkausi hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

Yin jooga

Yin jooga on rauhallinen, palauttava ja helppo joogalaji, jossa lihasten sijasta venytetään sidekudosta. Jooga-asanoissa viivytään pidempään (useita minuutteja) ja näin edistämme sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisesti lantion ja ristiselän alueella johon yin harjoitus eniten vaikuttaa. Fyysisen harjoituksen lisäksi yin jooga on voimakas mielenharjoitus joka auttaa meitä pysähtymään ja antaa voimaa stressaavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa. Tunti sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Ota mukaasi vesipullo ja halutessasi oma matto/viltti/joogablokki, joogamaton ja viltin saat tarvittaessa lainaksi myös Liikuttavalta. Lämpimästi tervetuloa! Syykauden joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka. Kevätkausi hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

CrossCore:

Kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa kehittävä tunti, jossa pääosin treenataan katosta roikkuvien CrossCore -voimanarujen avulla. Monipuolisia voima-, tasapaino-, ja liikkuvuusharjoitteita tarjolla eri liikevariaatioin kaiken tasoisille liikkujille. Tule ja haasta itsesi vähän erilailla, mihin olet ehkä tottunut! Kausi aloitetaan tekniikan kertauksella, eli mukaan voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta CrossCore treeneistä! Ota Core haltuun ja tule testaamaan narut! Mukaan oma juomapullo, sisäkengät/-tossut ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Kevätkausi hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa. Kesäkausi alkaa ti 2.5 ja su 7.5, kesäkauden hinta 89€, sis. 7 kertaa.

Pilates&Venyttely:

Näillä tunneilla avaamme ja vahvistamme kehoa erilaisilla pilates- ja venyttelyliikkeillä. Teemme harjoitteet matolla rauhalliseen tahtiin. Käytämme oman kehon lisäksi välineinä mm. kuminauhoja, pilates- ja hierontapalloja sekä pilatesrullia. Nämä tunnit ovat kaikille sopivaa kehonhuoltoa ja kehon syvien tukilihasten vahvistusta, mitään ennakkotietoja ei tarvita. Tunnilla on tarjolla vaihtoehtoisia liikkeitä ja jokaiselle löytyy varmasti hyvä tapa parantaa omaa hyvinvointiaan. Mukaan oma juomapullo, kaikki välineet löytyvät Liikuttavalta lainaan tunnin ajaksi. Huom. tunnin kesto 70 min. Ohjaajana Satu Rintamäki. Kevätkausi hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa. Kesäkausi alkaa ti 2.5 ja su 7.5, kesäkauden hinta 89€, sis. 7 kertaa.

PhysioPilates:

PhysioPilates on fysioterapeutin ohjaamaa pilatesharjoittelua. PhysioPilates-harjoitteilla opitaan mm. käyttämään kehon lihaksia optimaalisesti, jolloin liian yliaktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään parantuneen kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia. PhysioPilates-harjoittelu sopii kaikille pilateskokemuksesta tai terveysongelmista riippumatta. Ohjaaja antaa tunnilla vaihtoehtoisia tapoja liikkeiden suorittamiseen. PhysioPilates-harjoittelu sopii erinomaisesti kehonhuoltomenetelmäksi muun liikuntaharjoittelun oheen. Tunnit ohjaa fysioterapeutti ja PhysioPilates ohjaaja Elina Torro. Huom. tunnin kesto 70min. Kevätkausi hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

Kuntopiiri:

Tehokas matalan kynnyksen lihaskuntotunti, jossa treenataan erityylisin kiertoharjoitteluin joko eri välineitä tai oman kehon painoa hyödyntäen. Kaksi peräkkäistä kertaa ovat aina samantyylisiä ja liikkeistä on tarjolla eri versiot, jotta jokainen saa kunto- ja taitotasoonsa sopivan treenin. Jos ei tule lähdettyä salille omatoimisesti, niin tule tekemään valmiiksi suunniteltua lihaskunto-ohjelmaa ohjaajan opastuksessa ja valvonnassa sekä mukavan pienryhmän kannustaessa. Tämä piiri on kaiken lisäksi vielä todella monipuolista ja hauskaa. Lihaskestävyyttä, voimaa ja aerobista kuntoa – liikkuvuutta unohtamatta. Mukaan oma juomapullo, sisäkengät ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65min. Kevätkausi hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa. Kesäkausi alkaa to 27.4 (ei tuntia to 18.5), kesäkauden hinta 89€, sis. 7 kertaa.

Core&Kuula:

Näillä tunneilla keskitymme keskivartalon tukea lisääviin liikkeisiin sekä käytämme kahvakuulia monipuolisesti erilaisissa voima-, liikkuvuus-, kestävyys- ja kehonhallintaharjoitteissa. Joka tunti on vähän erilainen, etenemme kevään aikana progressiivisesti kohti haastavampia harjoitteita. Näille tunneille voi tulla ilman aiempaa kuulaharjoittelukokemusta. Kaikille löytyy oma tapa harjoitella. Näillä tunneilla saat varmasti tukea keskivartaloon, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta sekä myös aerobista kuntoa kehitettyä. Mukaan oma juomapullo ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65 minuuttia. Kevätkausi hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa. Kesäkausi alkaa to 27.4 (ei tuntia to 18.5), kesäkauden hinta 89€, sis. 7 kertaa.

Pilates lyhytkurssi:

Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia (corea) syventää hengitystä, parantaa ryhtiä ja lisää voimaa. Pilates auttaa korjaamaan kehon virheasentoja ja on hyväksi selkäongelmista kärsiville. Pilates harjoitus on lempeää, palauttavaa mutta samalla tehokasta. Tunnin jälkeen on energinen ja hyvä olo. Tämä kurssi sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Raskaana oleville ei suositella. Pilateksen ohjaa PilatesHealth ohjaaja ja RYT 500 joogaopettaja Eeva Maria Pasonen. Kurssin kesto 7.1-4.2.2023, yhteensä 5 kertaa. Hinta 75€. Mahdolliset poissaolot omalta tunnilta voi korvata kurssin aikana Liikuttavan muilla tunneilla. Riittää, että varaat paikan kurssin ensimmäiseltä kerralta 7.1. Teemme loput varaukset, kun kurssin toteutuminen vahvistuu ja lähetämme erillisen infoviestin kurssista. Jatkokurssi ajalla 11.3-1.4, hinta 65€.

Flow jooga lyhytkurssi:

Flow jooga on dynaamisempi joogan laji, joka kehittää voimaa, tasapainoa, parantaa ryhtiä ja koko kehon liikkuvuutta.
Harjoitus sopii kaikille, jotka pitävät voimakkaammasta joogaharjoituksesta. Erityisen hyvä harjoitus selälle ja keskivartalon vahvistamiseen. Teemme harjoitusta eri teemoilla. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista. Huom. raskaana oleville tätä ei suositella. Joogan ohjaa RYT 500 joogaopettaja ja PilatesHealth ohjaaja Eeva Maria Pasonen. Kurssin kesto 7.1-4.2.2023, yhteensä 5 kertaa. Hinta 75€. Mahdolliset poissaolot omalta tunnilta voi korvata kurssin aikana Liikuttavan muilla tunneilla.
Riittää, että varaat paikan kurssin ensimmäiseltä kerralta 7.1. Teemme loput varaukset, kun kurssin toteutuminen vahvistuu ja lähetämme erillisen infoviestin kurssista. Jatkokurssi ajalla 11.3-1.4, hinta 65€.

Pilates kesä:

Pilates on kehonhallintamenetelmä joka vahvistaa tukilihaksia, syventää hengitystä, parantaa ryhtiä ja lisää voimaa. Pilates on rauhallinen, mutta tehokas flow harjoitus joka sopii kaikille (paitsi raskaana oleville).
Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista.
Mukaan tarvitset vain joustavat vaatteet, vesipullon ja iloista mieltä. Voit ottaa mukaasi myös oman jumppamaton, mutta saat sen tarvittaessa myös lainaan Liikuttavalta.
Tunnit ohjaa Pilates Health ohjaaja ja joogaopettaja Eeva-Maria Pasonen. Hinta 98 euroa, sis. 7 kertaa.

Vinyasa Flow kesä:

Vinyasa jooga on dynaaminen joogalaji, jossa hengitys ja liike yhdistyvät ja synnyttävät näin virtaavan harjoituksen. Vinyasa harjoitus tuottaa lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä, joustavuutta ja notkeutta. Vinyasa harjoitus lisää fyysisen voiman lisäksi myös mielen lujuutta ja rauhoittumista tähän hetkeen. Tunti on fyysinen mutta harjoitus tehdään aina lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Sopii kaikille paitsi raskaana oleville. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Tuntien sisältö ja harjoutussarjat vaihtelevat eri teemoin. Ota mukaasi oma juomapullo ja iloista mieltä, joogamaton saat tarvittaessa lainaan Liikuttavalta. Joogan ohjaa RYT 500 joogaohjaaja Eeva Maria Pasonen. Lämpimästi tervetuloa! Hinta 98 euroa, sis. 7 kertaa.