fbpx
Skip to content

Ajankohtaista

TULEVAT WORKSHOPIT

BABYPILATES tiistaisin ja torstaisin klo 10.30-11.30. Vahvistavaa kehonhuoltoa vauvan kanssa. Näillä tunneilla keskitytään äidin hyvinvointiin ja palautumiseen raskaudesta ja synnytyksestä. Teemme vahvistavia ja kehoa avaavia pilatesliikeitä ja etenkin lantionpohjaan, vatsa-, selkä- ja pakaralihaksiin kiinnitetään huomiota. Vauva voi olla osassa liikkeitä mukana tai makoilla vieressä matolla, tai nukkua vaunuissa. Tunti soveltuu aloitettavaksi n. 3kk synnytyksen jälkeen. Vauvan ikäsuositus 3-10kk. Ota mukaan vauvalle viltti/harso jumppamaton suojaksi ja itselle oma juomapullo, pyyhe lainamaton suojaksi ja lämpimät liikuntavaatteet. Tunti perutaan sähköpostitse 2 tuntia ennen tunnin aloitusta, mikäli tulijoita ei ole tarpeeksi. Hinta 10 euroa/kerta. Maksu paikan päällä tilille tai liikuntaeduilla.

FOOTBIC maanantaina 30.11 klo 17-18. Footbic on tehokasta alaraajojen kuntoutusta, joka vaikuttaa koko kehoon. Footbic-harjoituksissa vahvistetaan jalkaterien lihaksia ja harjoitetaan liikkuvuutta, koko kehon liikehallintaa ja tasapainoa pehmeiden pallojen avulla. Arviolta 60% suomalaisista kärsii jonkinasteisesta jalkaterän virheasennosta. Yleisimmät syyt tähän ovat jalkojen lihasten passiivisuus ja vääränlaiset kengät. Jalkaterän heikkouden on todettu aiheuttavan erilaisia kiputiloja joka puolella kehoa – ei siis vain alaraajoissa. Polvi-, lonkka-, lantio-, alaselkä jopa yläselkä- ja niska- ja hartiakivut voivat johtua jalkaterien huonosta kunnosta ja vääränlaisesta askelluksesta. Tule tutustumaan tähän hyvään ja tehokkaaksi koettuun kuntoutusmenetelmään. Footbic sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille jalkojen hyvinvoinnista ja moninaisemmista vaivoista kärsiville. Ohjaajana Satu Rintamäki. Hinta: 15€/kerta. Varaa paikkasi tunnilta ajanvarausjärjestelmän kautta. Mikäli tunti on täyteen varattu, laita sähköpostitse infoa, mikäli haluat mahdollisille peruutuspaikoille. Tunti toteutetaan 5-10 henkilön pienryhmänä. Desinfioimme jalat sekä pallot ennen harjoitteiden aloittamista. Voit ottaa mukaan myös oman jumppamaton mutta saat tarvittaessa maton lainaan myös Liikuttavalta. Jalat on hyvä myös pestä ennen tunnille tuloa. Tutustumispakkauksia (sis. 2 basic palloa) on mahdollista myös ostaa omaksi.

PITKÄ YIN JOOGA perjantaina 4.12.2020 klo 17.30-19.30. Tule nauttimaan pitkistä ja lempeistä yin joogan venytyksistä kokonaisen kahden tunnin ajaksi. Tämän kaksituntisen aikana saat lihaksesi venymään, mielesi rauhoittumaan ja aineenvaihdunnan mukavasti käyntiin. Yin jooga edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja tasapainottaa koko kehoa. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisen paljon sitä on lantion ja alaselän alueella johon yin joogaharjoitukset eniten vaikuttavat. Yin joogan avulla tulet koko ajan tietoisemmaksi itsestäsi ja omista tarpeistasi. Yin jooga saattaa vapauttaa kehosta myös erilaisia tunnelukkoja ja on palauttava, voimaannuttava harjoitus stressaavassa elämäntilanteessa. Sopii hyvänä vastapainona myös dynaamisille liikuntalajeille. Tämä kurssi sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Ota mukaasi joustavat, lämpimät vaatteet ja vesipullo ja pyyhe/viltti maton suojaksi. Salista löytyy matot ja kaikki tunnilla tarvittavat pienvälineet. Jos et ole ennen ollut joogassa ja haluaisit kokeilla, sopii tämä kaksituntinen loistavasti myös ensikertalaiselle. Kurssin ohjaa joogaopettaja (RYT 500) ja Pilates Health ohjaajaa Eeva-Maria Pasonen. Hinta 30 euroa. Maksetaan Liikuttavan tilille ohjeiden mukaisesti ennen joogaa tai paikan päällä liikuntaeduilla. Jooga toteutetaan 8-12 osallistujalla ja paikat joogasta täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Joogan toteutuminen vahvistetaan erillisellä sähköpostilla viimeistään 2 vuorokautta ennen joogaa. Ensi vuonna nämä pitkät yin joogat tulevat olemaan lauantai-iltapäivisin.

HYVINVOINTIPÄIVÄ maanantaina 14.12.2020 klo 9-20. Lämpimästi tervetuloa Liikuttavan ja Hieronta ja Hyvinvointi Liikkuvan yhdessä järjestämään hyvinvointipäivään. Anniinalle voi varata 45minuutin hieronta-aikoja klo 9-11 ja 13-17 välisille ajoille, lounasaikaan Satu ohjaa Footbic-tunnin klo 11-12 ja päivän päättää Satun ohjaama koko kehon Pikkujouluhuolto klo 18-20, jossa luvassa dynaamista liikettä ja syvävenytyksiä. Hieronnat 40€/45min, maksu joko kortilla, käteisellä tai mobilepaylla. Footbic 15€/hlö ja Pikkujouluhuolto 25€/hlö, maksu käteisellä, liikuntaeduilla tai verkkomaksuna tilille. Varaa oma paikkasi hierontaan ja tunneille Liikuttavan ajanvarauksen kautta ja tuo kehosi hoitoon.

Mitä sinä haluaisit Liikuttavalla tapahtuvan tai haluaisitko itse järjestää jotain tapahtumia tai workshopeja? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

SYKSYN 2020 VIIKKOTUNTIEN AIKATAULU ajalla 10.8-20.12.2020

Huom. Maanantain joogat alkavat jo 3.8.2020 ja loppuvat viikkoa muita tunteja aiemmin eli 7.12.2020. Mikäli koronasta ilmaantuu toinen aalto syksyllä, ei ryhmiin oteta mukaan kertamaksulla tuljoita, vaan viikkotunnit toteutetaan vakikävijöiden kesken.

Tuntikuvaukset:

CoreMix: sunnuntaisin klo 17.00-18.00

CoreMix on sykettä nostattava tunti, jossa alkulämmittelyn jälkeen teemme lyhyitä intensiivisiä HIIT/Tabata treenisarjoja. Oman kehonpainon lisäksi käytämme pääosin CrossCore naruja ja kahvakuulia välineinä. Mikäli jokin liikkeistä ei sovellu, ohjaaja antaa vaihtoehtoisia liikkeitä tilalle. Mukaan oma juomapullo ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Hinta 190 euroa, sis. 18 kertaa.

CrossCore: tiistaisin klo 16.50-17.50 ja sunnuntaisin klo 18.10-19.10

Kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa kehittävä tunti, jossa pääosin treenataan katosta roikkuvien CrossCore -voimanarujen avulla. Monipuolisia voima-, tasapaino-, ja liikkkuvuusharjoitteita tarjolla eri liikevariaatioin kaiken tasoisille liikkujille. Tule ja haasta itsesi vähän erilailla, mihin olet ehkä tottunut! Kausi aloitetaan tekniikan kertauksella, eli mukaan voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta CrossCore treeneistä! Ota Core haltuun ja tule testaamaan narut! Mukaan oma juomapullo, sisäkengät ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Hinta 190 euroa, sis. 18 kertaa.

Pilates&Venyttely: sunnuntaisin klo 19.20-20.30 ja tiistaisin klo 19.20-20.30 huom. 15.9 alkaen.

Näillä tunneilla avaamme ja vahvistamme kehoa erilaisilla pilates- ja venyttelyliikkeillä. Teemme harjoitteet matolla rauhalliseen tahtiin. Käytämme oman kehon lisäksi välineinä mm. kuminauhoja, pilates- ja hierontapalloja sekä pilatesrullia. Nämä tunnit ovat kaikille sopivaa kehonhuoltoa ja kehon syvien tukilihasten vahvistusta, mitään ennakkotietoja ei tarvita. Tunnilla on tarjolla vaihtoehtoisia liikkeitä ja jokaiselle löytyy varmasti hyvä tapa parantaa omaa hyvinvointiaan. Mukaan oma juomapullo, kaikki välineet löytyvät Liikuttavalta lainaan tunnin ajaksi. Huom. tunnin kesto 70 min. Ohjaajana Satu Rintamäki. Hinta 190 euroa, sis. 18 kertaa. Tiistaina 15.9 alkavan ryhmän hinta 140 euroa, sis 13 kertaa.

Vinyasa Flow jooga: maanantaisin klo 18.10-19.10

Vinyasa jooga on dynaaminen joogalaji, jossa hengitys ja liike yhdistyvät ja synnyttävät näin virtaavan harjoituksen. Vinyasa harjoitus tuottaa lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä, joustavuutta ja notkeutta. Vinyasa harjoitus lisää fyysisen voiman lisäksi myös mielen lujuutta ja rauhoittumista tähän hetkeen. Tunti on fyysinen mutta harjoitus tehdään aina lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Sopii kaikille paitsi raskaana oleville. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Tuntien sisältö ja harjoutussarjat vaihtelevat eri teemoin. Ota mukaasi oma juomapullo ja iloista mieltä, joogamaton saat tarvittaessa lainaan Liikuttavalta. Joogan ohjaa RYT 500 joogaohjaaja Eeva Maria Pasonen. Lämpimästi tervetuloa! Hinta 190 euroa, sis. 18 kertaa.

Yin jooga: maanantaisin klo 19.20-20.20

Yin jooga on rauhallinen, palauttava ja helppo joogalaji, jossa lihasten sijasta venytetään sidekudosta. Jooga-asanoissa viivytään pidempään (useita minuutteja) ja näin edistämme sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisesti lantion ja ristiselän alueella johon yin harjoitus eniten vaikuttaa. Fyysisen harjoituksen lisäksi yin jooga on voimakas mielenharjoitus joka auttaa meitä pysähtymään ja antaa voimaa stressaavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa. Tunti sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Ota mukaasi vesipullo ja halutessasi oma matto/viltti/joogablokki, joogamaton ja viltin saat tarvittaessa lainaksi myös Liikuttavalta. Joogan ohjaa RYT 500 joogaohjaaja Eeva Maria Pasonen. Lämpimästi tervetuloa! Hinta 190 euroa, sis. 18 kertaa.

PhysioPilates: keskiviikkoisin klo 18.00-19.10

PhysioPilates on fysioterapeutin ohjaamaa pilatesharjoittelua. PhysioPilates-harjoitteilla opitaan mm. käyttämään kehon lihaksia optimaalisesti, jolloin liian yliaktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään parantuneen kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia. PhysioPilates-harjoittelu sopii kaikille pilateskokemuksesta tai terveysongelmista riippumatta. Ohjaaja antaa tunnilla vaihtoehtoisia tapoja liikkeiden suorittamiseen. PhysioPilates-harjoittelu sopii erinomaisesti kehonhuoltomenetelmäksi muun liikuntaharjoittelun oheen. Tunnit ohjaa fysioterapeutti ja PhysioPilates ohjaaja Elina Torro. Huom. tunnin kesto 70min. Hinta 190 euroa, sis. 18 kertaa.

Liikkuva selkä: keskiviikkoisin klo 19.20-20.30

Näillä tunneilla keskitytään selän, niska- ja hartiaseudun sekä keskivartalon lihasten hyvinvointiin. Tavoitteena on vahvistaa keskivartalon lihaksia, vähentää lihaskireyksiä ja parantaa kehonhallintaa ja ryhtiä. Harjoittelun ohessa saat myös vinkkejä selkäongelmien ennaltaehkäisyyn ja selän hyvinvoinnin ylläpitoon. Tunnin ohjaa fysioterapeutti ja PhysioPilatesohjaaja Elina Torro. Huom. tunnin kesto 70 minuuttia. Hinta 190 euroa, sis. 18 kertaa.

Kuntopiiri: torstaisin klo 17.30-18.35

Tehokas matalan kynnyksen lihaskuntotunti, jossa treenataan erityylisin kiertoharjoitteluin joko eri välineitä tai oman kehon painoa hyödyntäen. Kaksi peräkkäistä kertaa ovat aina samantyylisiä ja liikkeistä on tarjolla eri versiot, jotta jokainen saa kunto- ja taitotasoonsa sopivan treenin. Jos ei tule lähdettyä salille omatoimisesti, niin tule tekemään valmiiksi suunniteltua lihaskunto-ohjelmaa ohjaajan opastuksessa ja valvonnassa sekä mukavan pienryhmän kannustaessa. Tämä piiri on kaiken lisäksi vielä todella monipuolista ja hauskaa. Lihaskestävyyttä, voimaa ja aerobista kuntoa – liikkuvuutta unohtamatta. Mukaan oma juomapullo, sisäkengät ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65min. Hinta 190 euroa, sis. 18 kertaa.

Core&Kuula: torstaisin klo 18.45-19.50

Näillä tunneilla keskitymme keskivartalon tukea lisääviin liikkeisiin sekä käytämme kahvakuulia monipuolisesti erilaisissa voima-, liikkuvuus-, kestävyys- ja kehonhallintaharjoitteissa. Joka tunti on vähän erilainen, etenemme kevään aikana progressiivisesti kohti haastavampia harjoitteita. Näille tunneille voi tulla ilman aiempaa kuulaharjoittelukokemusta. Kaikille löytyy oma tapa harjoitella. Näillä tunneilla saat varmasti tukea keskivartaloon, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta sekä myös aerobista kuntoa kehitettyä. Mukaan oma juomapullo ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65 minuuttia. Hinta 190 euroa, sis 18 kertaa.