fbpx
Skip to content

Ajankohtaista

SOINTUKYLPY sunnuntaina 5.2 klo 16.00-17.30. Sointukylpy tapahtuu kynttilöiden loisteessa, alustoiden päällä, villasukat ja lämpimät vaatteet päällä, viltteihin käärittyinä, nauttien ja rentoutuen. Sointukylpy vie sinut syvärentoutuksen tilaan, jossa mieli, keho ja hermosto rauhoittuvat. Äänimaljojen värähtely värähtelee kehon nesteisiin, aina solun nesteitä myöten aktivoiden parasympaattista hermostoa. Sointukylpy koostuu lyhyestä alustuksesta, hengitysharjoituksesta sekä äänimaljojen ja muiden soittimien lempeistä ja harmonisista äänistä. Lopussa on mahdollisuus keskustella tuntemuksista. Äänimaljarentoutus sopii erityisen hyvin sinulle, jos kaipaat omaa aikaa ja hengähdyshetkeä arjen kiireestä. HUOM. Rentoutusta ei suositella raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, eikä henkilöille, joilla on vakava sairaus, voimakkaita kiputiloja, sydämentahdistin tai syöpähoidot kesken. Kannattaakin neuvotella ensin lääkärin kanssa, jos kyseessä on tällainen tilanne tai asia on epäselvä. Sointukylvyn ohjaa Hyvinvointipalvelut Sitriittin Liljan. Hinta 30€/kerta tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa . Tunti maksetaan verkkomaksuna tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua. Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse. Sointukylpy myös su 19.2 klo 16.00-17.30.

TRE WORKSHOP perjantaina 10.2.2023 klo 17.00-19.00. TRE® tulee sanoista Trauma Release Exercise – vapisemalla vapaaksi jännityksistä. Alun perin Yhdysvalloissa syntynyttä TRE® metodia on käytetty useissa maissa ja kulttuureissa erilaisten traumojen purkamiseen ja moni on saanut siitä apua kehon stressinpurkuun. Tule kuulemaan mistä tässä menetelmässä on kyse ja opettelemaan yksinkertaiset ja helposti opittavat TRE-stressinpurkuliikkeet, jotka käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehoosi jääneitä kroonisia jännityksiä. Emme suosittele TRE rentoutusta raskaana oleville. Workshopin ohjaa Jari Rauhala, joka on toiminut TRE-ohjaajana vuodesta 2010. Workshop toteutetaan enintään 10 henkilön pienryhmänä. Hinta 35€/kerta tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa . Tunti maksetaan verkkomaksuna tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua. Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse.

PITKÄ YIN JOOGA perjantaina 24.2 klo 17.30-19.30. Tule nauttimaan pitkistä ja lempeistä yin joogan venytyksistä kokonaisen kahden tunnin ajaksi. Tämän kaksituntisen aikana saat lihaksesi venymään, mielesi rauhoittumaan ja aineenvaihdunnan mukavasti käyntiin. Yin jooga edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja tasapainottaa koko kehoa. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisen paljon sitä on lantion ja alaselän alueella johon yin joogaharjoitukset eniten vaikuttavat. Yin joogan avulla tulet koko ajan tietoisemmaksi itsestäsi ja omista tarpeistasi. Yin jooga saattaa vapauttaa kehosta myös erilaisia tunnelukkoja ja on palauttava, voimaannuttava harjoitus stressaavassa elämäntilanteessa. Sopii hyvänä vastapainona myös dynaamisille liikuntalajeille. Tämä kurssi sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Ota mukaasi joustavat, lämpimät vaatteet ja vesipullo. Salista löytyy matot ja kaikki tunnilla tarvittavat pienvälineet. Otathan kuitenkin oman viltin/pyyhkeen maton suojaksi, toki oma mattokin on ok. Jos et ole ennen ollut joogassa ja haluaisit kokeilla, sopii tämä kaksituntinen loistavasti myös ensikertalaiselle. Kurssin ohjaa joogaopettaja (RYT 500) ja Pilates Health ohjaajaa Eeva-Maria Pasonen. Varaa paikkasi workshopiin viimeistään 5 vuorokautta ennen workshopia. Hinta 35€/kerta tai viikkotunneilla mukana oleville 1 korvauskerta + 20 euroa . Tunti maksetaan verkkomaksuna tai liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai liikuntasetelit) ennen tunnin alkua. Tulethan paikalle vain terveenä, ilmoittautumisen jälkeen tulevista peruutuksista olethan yhteydessä puhelimitse/sähköpostitse. Mikäli workshop peruuntuu, lähetetään siitä erillinen peruutusviesti sähköpostiin.

KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS – Kalevalainen jäsenkorjaus on kevyttä pehmytkudosten mobilisaatiohoitoa, jossa hoidon aikana käsitellään koko keho. Kalevalainen jäsenkorjaus tasapainottaa tuki- ja liikuntaelimistöä, vapauttaa kalvorakenteita ja kudoksia ja parantaa nivelien liikkuvuutta. Aineenvaihdunta myös helpottuu, kudosneste- ja verenkierto paranevat ja hermot vapautuvat mahdollisista pinnetiloista. Lisätietoa hoidosta voit lukea kalevalaisen jäsenkorjauksen omalta välilehdeltä tästä

Mitä sinä haluaisit Liikuttavalla tapahtuvan tai haluaisitko itse järjestää jotain tapahtumia tai workshopeja? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

KEVÄTKAUDEN 2023 VIIKKOTUNTIEN AIKATAULU ajalla 7.1-24.4.2023 Kevätkauden tunnit alkavat 7-12.1.2023 välisenä aikana. Kevätkauden viikkotunnit ovat 14 kerran kokonaisuuksia ja lauantaiaamupäivän lyhytkurssit 5 kerran kokonaisuuksia, joissa mahdolliset poissaolot voi korvata kauden aikana muiden viikkotuntien tai workshopien vapailla paikoilla.

Tuntikuvaukset:

Vinyasa Flow jooga

Vinyasa jooga on dynaaminen joogalaji, jossa hengitys ja liike yhdistyvät ja synnyttävät näin virtaavan harjoituksen. Vinyasa harjoitus tuottaa lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä, joustavuutta ja notkeutta. Vinyasa harjoitus lisää fyysisen voiman lisäksi myös mielen lujuutta ja rauhoittumista tähän hetkeen. Tunti on fyysinen mutta harjoitus tehdään aina lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Sopii kaikille paitsi raskaana oleville. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Tuntien sisältö ja harjoutussarjat vaihtelevat eri teemoin. Ota mukaasi oma juomapullo, joogablokki ja iloista mieltä, joogamaton saat tarvittaessa lainaan Liikuttavalta. Lämpimästi tervetuloa! Syyskaudella joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka. Syyskausi alkaa 15.8, hinta 200 euroa, sis. 17 kertaa. Kevätkausi alkaa 9.1.2023, hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

Yin jooga

Yin jooga on rauhallinen, palauttava ja helppo joogalaji, jossa lihasten sijasta venytetään sidekudosta. Jooga-asanoissa viivytään pidempään (useita minuutteja) ja näin edistämme sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisesti lantion ja ristiselän alueella johon yin harjoitus eniten vaikuttaa. Fyysisen harjoituksen lisäksi yin jooga on voimakas mielenharjoitus joka auttaa meitä pysähtymään ja antaa voimaa stressaavassa ja kiireisessä elämäntilanteessa. Tunti sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Ota mukaasi vesipullo ja halutessasi oma matto/viltti/joogablokki, joogamaton ja viltin saat tarvittaessa lainaksi myös Liikuttavalta. Lämpimästi tervetuloa! Syykauden joogan ohjaa RYT 200 joogaohjaaja Miia Kuukka. Syyskauden hinta 200 euroa, sis. 17 kertaa. Kevätkausi alkaa 9.1.2023, hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

CrossCore:

Kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa kehittävä tunti, jossa pääosin treenataan katosta roikkuvien CrossCore -voimanarujen avulla. Monipuolisia voima-, tasapaino-, ja liikkkuvuusharjoitteita tarjolla eri liikevariaatioin kaiken tasoisille liikkujille. Tule ja haasta itsesi vähän erilailla, mihin olet ehkä tottunut! Kausi aloitetaan tekniikan kertauksella, eli mukaan voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta CrossCore treeneistä! Ota Core haltuun ja tule testaamaan narut! Mukaan oma juomapullo, sisäkengät/-tossut ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Syyskausi alkaa sunnuntaina 7.8 ja tiistaina 9.8, hinta 200 euroa, sis. 17 kertaa. Kevätkausi alkaa su 8.1.2023 ja ti 10.2.2023, hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

Pilates&Venyttely:

Näillä tunneilla avaamme ja vahvistamme kehoa erilaisilla pilates- ja venyttelyliikkeillä. Teemme harjoitteet matolla rauhalliseen tahtiin. Käytämme oman kehon lisäksi välineinä mm. kuminauhoja, pilates- ja hierontapalloja sekä pilatesrullia. Nämä tunnit ovat kaikille sopivaa kehonhuoltoa ja kehon syvien tukilihasten vahvistusta, mitään ennakkotietoja ei tarvita. Tunnilla on tarjolla vaihtoehtoisia liikkeitä ja jokaiselle löytyy varmasti hyvä tapa parantaa omaa hyvinvointiaan. Mukaan oma juomapullo, kaikki välineet löytyvät Liikuttavalta lainaan tunnin ajaksi. Huom. tunnin kesto 70 min. Ohjaajana Satu Rintamäki. Syyskausi alkaa sunnuntaina 7.8 ja tiistaina 9.8, hinta 200 euroa, sis. 17 kertaa. Kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa kehittävä tunti, jossa pääosin treenataan katosta roikkuvien CrossCore -voimanarujen avulla. Monipuolisia voima-, tasapaino-, ja liikkkuvuusharjoitteita tarjolla eri liikevariaatioin kaiken tasoisille liikkujille. Tule ja haasta itsesi vähän erilailla, mihin olet ehkä tottunut! Kausi aloitetaan tekniikan kertauksella, eli mukaan voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta CrossCore treeneistä! Ota Core haltuun ja tule testaamaan narut! Mukaan oma juomapullo, sisäkengät/-tossut ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Syyskausi alkaa sunnuntaina 7.8 ja tiistaina 9.8, hinta 200 euroa, sis. 17 kertaa. Kevätkausi alkaa su 8.1.2023 ja ti 10.2.2023, hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

PhysioPilates:

PhysioPilates on fysioterapeutin ohjaamaa pilatesharjoittelua. PhysioPilates-harjoitteilla opitaan mm. käyttämään kehon lihaksia optimaalisesti, jolloin liian yliaktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään parantuneen kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia. PhysioPilates-harjoittelu sopii kaikille pilateskokemuksesta tai terveysongelmista riippumatta. Ohjaaja antaa tunnilla vaihtoehtoisia tapoja liikkeiden suorittamiseen. PhysioPilates-harjoittelu sopii erinomaisesti kehonhuoltomenetelmäksi muun liikuntaharjoittelun oheen. Tunnit ohjaa fysioterapeutti ja PhysioPilates ohjaaja Elina Torro. Huom. tunnin kesto 70min. Syyskausi alkaa 17.8, hinta 200 euroa, sis. 17 kertaa. Kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa kehittävä tunti, jossa pääosin treenataan katosta roikkuvien CrossCore -voimanarujen avulla. Monipuolisia voima-, tasapaino-, ja liikkkuvuusharjoitteita tarjolla eri liikevariaatioin kaiken tasoisille liikkujille. Tule ja haasta itsesi vähän erilailla, mihin olet ehkä tottunut! Kausi aloitetaan tekniikan kertauksella, eli mukaan voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta CrossCore treeneistä! Ota Core haltuun ja tule testaamaan narut! Mukaan oma juomapullo, sisäkengät/-tossut ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Syyskausi alkaa sunnuntaina 7.8 ja tiistaina 9.8, hinta 200 euroa, sis. 17 kertaa. Kevätkausi alkaa 11.1.2023 hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

Kuntopiiri:

Tehokas matalan kynnyksen lihaskuntotunti, jossa treenataan erityylisin kiertoharjoitteluin joko eri välineitä tai oman kehon painoa hyödyntäen. Kaksi peräkkäistä kertaa ovat aina samantyylisiä ja liikkeistä on tarjolla eri versiot, jotta jokainen saa kunto- ja taitotasoonsa sopivan treenin. Jos ei tule lähdettyä salille omatoimisesti, niin tule tekemään valmiiksi suunniteltua lihaskunto-ohjelmaa ohjaajan opastuksessa ja valvonnassa sekä mukavan pienryhmän kannustaessa. Tämä piiri on kaiken lisäksi vielä todella monipuolista ja hauskaa. Lihaskestävyyttä, voimaa ja aerobista kuntoa – liikkuvuutta unohtamatta. Mukaan oma juomapullo, sisäkengät ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65min. Syyskausi alkaa 11.8, hinta 200 euroa, sis. 18 kertaa. Kevätkausi alkaa 12.1.2023 hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

Core&Kuula:

Näillä tunneilla keskitymme keskivartalon tukea lisääviin liikkeisiin sekä käytämme kahvakuulia monipuolisesti erilaisissa voima-, liikkuvuus-, kestävyys- ja kehonhallintaharjoitteissa. Joka tunti on vähän erilainen, etenemme kevään aikana progressiivisesti kohti haastavampia harjoitteita. Näille tunneille voi tulla ilman aiempaa kuulaharjoittelukokemusta. Kaikille löytyy oma tapa harjoitella. Näillä tunneilla saat varmasti tukea keskivartaloon, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta sekä myös aerobista kuntoa kehitettyä. Mukaan oma juomapullo ja hikipyyhe. Ohjaajana Satu Rintamäki. Huom. tunnin kesto 65 minuuttia. Syyskausi alkaa 11.8, hinta 200 euroa, sis. 18 kertaa. Kevätkausi alkaa 12.1.2023 hinta 175 euroa, sis. 14 kertaa.

Pilates lyhytkurssi:

Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia (corea) syventää hengitystä, parantaa ryhtiä ja lisää voimaa. Pilates auttaa korjaamaan kehon virheasentoja ja on hyväksi selkäongelmista kärsiville. Pilates harjoitus on lempeää, palauttavaa mutta samalla tehokasta. Tunnin jälkeen on energinen ja hyvä olo. Tämä kurssi sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Raskaana oleville ei suositella. Pilateksen ohjaa PilatesHealth ohjaaja ja RYT 500 joogaopettaja Eeva Maria Pasonen. Kurssin kesto 7.1-4.2.2023, yhteensä 5 kertaa. Hinta 75€. Mahdolliset poissaolot omalta tunnilta voi korvata kurssin aikana Liikuttavan muilla tunneilla. Riittää, että varaat paikan kurssin ensimmäiseltä kerralta 7.1. Teemme loput varaukset, kun kurssin toteutuminen vahvistuu ja lähetämme erillisen infoviestin kurssista.

Flow jooga lyhytkurssi:

Flow jooga on dynaamisempi joogan laji, joka kehittää voimaa, tasapainoa, parantaa ryhtiä ja koko kehon liikkuvuutta.
Harjoitus sopii kaikille, jotka pitävät voimakkaammasta joogaharjoituksesta. Erityisen hyvä harjoitus selälle ja keskivartalon vahvistamiseen. Teemme harjoitusta eri teemoilla. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista. Huom. raskaana oleville tätä ei suositella. Joogan ohjaa RYT 500 joogaopettaja ja PilatesHealth ohjaaja Eeva Maria Pasonen. Kurssin kesto 7.1-4.2.2023, yhteensä 5 kertaa. Hinta 75€. Mahdolliset poissaolot omalta tunnilta voi korvata kurssin aikana Liikuttavan muilla tunneilla.
Riittää, että varaat paikan kurssin ensimmäiseltä kerralta 7.1. Teemme loput varaukset, kun kurssin toteutuminen vahvistuu ja lähetämme erillisen infoviestin kurssista.