fbpx
Skip to content

Kalevalainen jäsenkorjaus

Mitä kalevalainen jäsenkorjaus on?

Hoito on kevyttä mobilisaatiohoitoa koko keholle. Hoidossa pyritään tasapainottamaan lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan. Hoito ei sisällä äkkinäisiä kovia otteita eikä manipulointeja. Välillä asiakas pääsee osallistumaan hoitoon ojentamalla/koukistamalla esimerkiksi jalkaa tai liikuttamalla selkää. Hoito tehdään mahdollisimman kivuttomasti hoidettavia kudoksia kuunnellen ja kehon ja nivelien omia liikeratoja hyödyntäen. Hoito kestää kerralla 1,5-2h. Joskus yksi hoitokerta riittää tilanteen tasapainottamiseen mutta tarvittaessa tehdään toinen hoito 1-3 viikon sisällä edellisestä. 

Olo on yleensä hyvin rentoutunut hoidon jälkeen, siksi myös olisi erittäin suotavaa olla rauhallisesti pari seuraavaa päivää hoidosta. Myös saunominen ei ole hyväksi hoitopäivänä. Hyvä nesteytys ja lepo ovat siis parhaita toimenpiteitä hoidon perään. Ja voi hyvinkin olla, että tunnet hoidon vaikutukset vielä seuraavinakin päivinä jänninä tunteina kehossa. Keho korjaa itse itseään, kun sille annetaan mahdollisuus. Mestariparantaja Olavi Mäkelän sanoja lainatakseni: ”Kalevalainen jäsenkorjaus tasapainottaa kehoa tilaan, jossa puolustuksella ei ole tarvetta.”

Hoidot Liikuttavalla tekee Satu Rintamäki. Vapaat ajat löytyvät ajanvarauksesta kohdasta ”palvelut” Aikoja voi kysellä myös puhelimitse.

Hinnat:

Aikuisen hoito 85 € (21.12.2022 asti 65 €), lapset alle 15v 55 € (21.12.2022 asti 35 €), varaathan lapselle ajan aina puhelimitse.

Lisätietoja kalevalaisesta jäsenkorjauksesta ja hoitajista saat kansanlääkintäseuran sivuilta.

Mitä kalevalaisessa jäsenkorjauksessa tapahtuu?

Hoito alkaa aina alkuhaastattelulla, jonka jälkeen asiakas siirtyy hoitopöydälle viltin alle. Alkuhaastattelussa selvitetään mahdollisia loukkaantumisia sekä kysytään sairauksista, kerrothan myös mikäli olet raskaana. Hoito yleensä soveltuu lähes kaikille mutta joitakin hoidon vasta-aiheita on. Jos epäilet hoidon sopivuutta itsellesi, voit myös soittaa tai laittaa viestiä ennen hoitoon tuloa.

Hoito aloitetaan tutkimalla kehoa selinmakuulla, jossa havainnoidaan kehon puolieroja, jännityksiä ja mahdollisia virheasentoja.

Hoitopöydällä ollessa hoidetaan jalat. Hoidettava kohta on aina paljaana, muutoin ollaan lämpimästi viltin alla. 

Selkä ja kädet hoidetaan istuen, joskus käsiä on mahdollista hoitaa myös jo hoitopöydällä ollessa. Selkää hoitaessa hoitaja on asiakkaan selän takana. Asiakkaan selkä on paljaana mutta muutoin keho on peiteltynä. 

Myös kasvoja voidaan hoidossa käsitellä ja usein se kruunaakin hoidon lopussa rentouttaen olon täysin.