fbpx
Skip to content

Kalevalainen jäsenkorjaus

Mitä kalevalainen jäsenkorjaus on?

Hoito on kevyttä mobilisaatiohoitoa koko keholle. Hoidossa pyritään tasapainottamaan lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan. Hoito ei sisällä äkkinäisiä kovia otteita eikä manipulointeja. Välillä asiakas pääsee osallistumaan hoitoon ojentamalla/koukistamalla esimerkiksi jalkaa tai liikuttamalla selkää. Hoito tehdään mahdollisimman kivuttomasti hoidettavia kudoksia kuunnellen ja kehon ja nivelien omia liikeratoja hyödyntäen. Aikuisen hoito kestää kerralla 1,5-2h, lapsella hoitoaika 1-1,5h. Usein yksi hoitokerta riittää tilanteen tasapainottamiseen mutta tarvittaessa tehdään toinen hoito 1-3 viikon sisällä edellisestä. 

Olo on yleensä hyvin rentoutunut hoidon jälkeen, siksi myös olisi erittäin suotavaa olla rauhallisesti pari seuraavaa päivää hoidosta. Myös saunominen ei ole hyväksi hoitopäivänä. Hyvä nesteytys ja lepo ovat siis parhaita toimenpiteitä hoidon perään. Muista juoda ja syödä myös ennen hoitoa hyvin. Voi hyvinkin myös olla, että tunnet hoidon vaikutukset vielä seuraavinakin päivinä jänninä tunteina kehossa. Keho korjaa itse itseään, kun sille annetaan mahdollisuus. Mestariparantaja Olavi Mäkelän sanoja lainatakseni: ”Kalevalainen jäsenkorjaus tasapainottaa kehoa tilaan, jossa puolustuksella ei ole tarvetta.”

Hoidot Liikuttavalla tekee kalevalainen jäsenkorjaaja Satu Rintamäki. Vapaat ajat löytyvät ajanvarauksesta kohdasta ”palvelut” Aikoja voi kysellä myös puhelimitse 040-7005210. En vastaa asiakkaiden aikana, jätäthän soittopyynnön tai laitathan viestiä, jos haluat että soitan takaisin.

Huomioithan hoitoon tullessa, että mahdollisista rokotuksista tulisi olla 2 viikkoa väliä. Myös muista hoidoista esim. hieronta olisi hyvä olla pari viikkoa väliä. Ethän myöskään tule kipeänä hoitoon, sillä se on hoidon vasta-aihe. Joskus kuulee kysyttävän: Miten pukeudun hoitoon? Hoidettava alue on aina paljaana kyseistä kohtaa hoidettaessa, muuten voi pitää vaatteita, vilttiä ja hoitoessua päällä. Varaa siis talvella pitkien kalsareiden alle lyhyet alushousut tai shortsit, jotta saadaan jalat hoidettua hyvin. Muuten asuvalinta on täysin vapaa.

Hinnat:

Aikuisen hoito 90 €

Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 85€

Lapset 1-15v 60 €

Vauvat 40 €

Hinnat sis. alv 24%.

Lisätietoja kalevalaisesta jäsenkorjauksesta ja hoitajista saat kansanlääkintäseuran sivulta.

Mitä kalevalaisessa jäsenkorjauksessa tapahtuu?

Hoito alkaa aina alkuhaastattelulla, jonka jälkeen asiakas siirtyy hoitopöydälle viltin alle. Alkuhaastattelussa selvitetään mahdollisia loukkaantumisia sekä kysytään sairauksista. Hoito yleensä soveltuu lähes kaikille mutta joitakin hoidon vasta-aiheita on. Jos epäilet hoidon sopivuutta itsellesi, voit myös soittaa tai laittaa viestiä ennen hoitoon tuloa.

Hoito aloitetaan tutkimalla kehoa selinmakuulla, jossa havainnoidaan kehon puolieroja, jännityksiä ja mahdollisia virheasentoja.

Hoitopöydällä ollessa hoidetaan jalat. Hoidettava kohta on aina paljaana, muutoin ollaan lämpimästi viltin alla. 

Selkä ja kädet hoidetaan istuen, joskus käsiä on mahdollista hoitaa myös jo hoitopöydällä ollessa. Selkää hoitaessa hoitaja on asiakkaan selän takana. Asiakkaan selkä on paljaana mutta muutoin keho on peiteltynä. 

Myös kasvoja voidaan hoidossa käsitellä ja usein se kruunaakin hoidon lopussa rentouttaen olon täysin.